Doel van Emoticons

Lees meer

Het zijn populairste sociale netwerken van dit moment, Facebook en Twitter. En ook daar zijn de emoticons aanwezig. Toch heeft het lang geduurd voordat het mogelijk was. Het is namelijk echt iets v...

Lees meer

MSN emoticons

Lees meer

De computer is het medium geweest dat de emoticon naar zijn grote bekendheid heeft geholpen. De opmars van de emoticons zorgde voor een nieuwe manier van communiceren via de computer, waar eerder een omschrijving van je gevoelens het antwoord was op een vraag. Volstaat nu de keuze van het juiste emoticon al voor een volwaardige reactie. Hierdoor is de communicatie flink versneld. Taalkundigen zijn echter niet onder de indruk van de typerende gezichtjes. Volgens hen is de emotie van een stuk tekst voldoende te verduidelijken door het gebruik van woorden en leestekens.

Invoermethode

Er zijn verschillende manieren om een emoticon in te voegen op de pc, de traditionele manier is het typen van letters en leestekens in de juiste volgorde, zoals:   :-)  echter zijn er ook andere manieren, zo is er veel software die dergelijke combinaties automatisch omzet in een een klein plaatje dat bij de emoticon past. Het is vaak ook mogelijk om de emoticons uit een menu te selecteren, zodat je direct kiest voor het plaatje dat de software van je emoticon maakt.

Bekende software met emoticons

Op de pc zijn er talloze programma's en software die je de mogelijkheid bieden om emoticons naar andere personen te sturen. Deze software zijn vaak chatprogramma's, social media netwerken of mailsystemen. Het is echter ook mogelijk om deze in een website gastenboek te plaatsen. Goede voorbeelden van bekende software zijn: MSN en Facebook.

Extra emoticons

Er zijn een bepaald aantal emoticons beschikbaar binnen MSN en Facebook, het is echter mogelijk om meer emoticons toe te voegen. Je kunt dezen dan downloaden en installeren of een aangepaste versie van MSN gebruiken, zoals MSN plus. De voorwaarde is wel dat de andere persoon dit ook moet gebruiken. Zij zijn anders niet in staat om deze nieuwe emoticons te zien.