Emoticons op Social Media

Lees meer

MSN ligt in Nederland ten grondslag aan de grote populariteit van de emoticon. Hoewel het netwerk inmiddels zijn populariteit verloren is, heeft het nog altijd een sterke indruk achter gelaten. Er ...

Lees meer

Doel van Emoticons

Lees meer

WhatsApp emoticons

Bijna iedere Nederlander met een mobiele telefoon heeft de applicatie WhatsApp wel geïnstalleerd. Met deze app kun je communiceren met vrienden en familie. De app maakt gebruik van internet waardoor je geen extra kosten hoeft te betalen om berichten te kunnen versturen. Het is natuurlijk heel leuk om te schrijven dat je iets grappig, leuk of lief vindt maar je kan het nog beter laten zien. Dit doe je met WhatsApp emoticons! Hier lees je hoe je deze emoticons kan gebruiken en welke emoticons het meest worden gebruikt.

Wat zijn WhatsApp emoticons?

Emoticons, of emoji's, zijn kleine poppetjes of afbeeldingen van dingen, dieren, emoties, voorwerpen of activiteiten die je bericht duidelijkheid kunnen geven. Natuurlijk is de naam emoticon afgeleid van het woord emotie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld laten zien hoe jij je voelt. Dit gaat natuurlijk wat moeilijk met eten maar de basis van deze plaatjes is om duidelijkheid te scheppen. Ze hebben dus daadwerkelijk een doel. De emoticons zorgen ervoor dat jij je ook op een non-verbale manier kunt duidelijk maken. Zo zul je met de verschillende gezichtsuitdrukkingen van de emoticons duidelijk kunnen maken hoe je ergens over denkt, dat je iets niet begrijpt of dat je het juist heel leuk vindt. Dit zorgt er een beetje voor dat je het gevoel hebt dat je met iemand face-to-face aan het praten bent.

Wanneer moet je gebruikmaken van emoticons?

Het gebruik van emoticons op WhatsApp is heel leuk en ziet er direct heel anders uit. Echter zijn er ook momenten waarop je deze beter even achterwege kunt laten. Het gebruik van emoticons is namelijk niet erg handig wanneer je een bericht stuurt naar een van je collega's of je baas. Dit kan als onprofessioneel overkomen. Jij kan deze emoticons dus beter op informele momenten gebruiken. Uit onderzoek blijkt wel dat het gebruik van deze poppetjes steeds normaler wordt. Bij klanten is het vaak zo dat ze het helemaal niet erg vinden wanneer een bedrijf hen op die manier benadert. Dit wordt als persoonlijk beschouwd door veel klanten.

Zo schakel jij de emoticons in

Je kan deze emoji's gemakkelijk inschakelen. Die doe je via je instellingen. Bij de toetsenborden kun jij namelijk naast de verschillende talen ook het emoji toetsenbord inschakelen. Heb je deze ingeschakeld? Dan kun je via WhatsApp snel bij je emoticons. Wanneer je in een gesprek zit en graag een emoticon wil toevoegen, kun je gewoon op het wereldbolletje klikken en krijg je de verschillende emoticons te zien die je kunt gebruiken. Daarnaast is er ook een lijst van meestgebruikte emoji's zodat je deze vliegensvlug kunt toevoegen aan je tekst.

De meestgebruikte emoji's

Wereldwijd is er een trend wanneer het aankomt op het gebruik van de emoji. Zo zie je dat er bij velen het lachende poppetje met de tranen naast zijn ogen op nummer 1 staat. Daarna komt het hartje en op nummer drie komt de “heart-eyes” emoji. Veel mensen in diverse landen maken daarnaast veel gebruik van de vrolijke emoji's.