Populairste smartphones

Lees meer

Emoticons worden veel gebruikt door jongeren op instant messaging programma's zoals: MSN, Skype en Facebook-Chat. Ze zijn mateloos populair en worden dagelijks met grote aantallen gebruikt, maa...

Lees meer

MSN emoticons

Lees meer

Wat zijn emoticons

Emoticons zijn een belangrijk onderdeel van de communicatie die online plaatsvind. Emoticons zijn combinaties van letters en leestekens die samen een emotie weergeven. Zo worden er meestal gezichtjes weergegeven, maar worden er ook emoticons gebruikt voor objecten. Hoe zijn emoticons ontstaan en wanneer pas je ze toe?

Geschiedenis

De emoticon stamt af van het ironieteken, dat voor het eerst werd gebruikt op 11 juni 1841. De lithograaf Marcellin Jobard publiceerde een artikel waarin hij het ironieteken voor de eerste keer gebruikte. Pas op 19 september 1982 werd voor het eerst een emoticon gebruikt door Scott Fahlman. Hij stelde voor dat het de volgende symbolen gebruikt worden om aan te geven of een opmerking een grap is of niet: :-)     :-(   . Sindsdien heeft de emoticon grote populariteit genoten, er is door de uitvinder echter nooit geld aan verdiend.

Toepassingen

De emoticon werd als eerst gebruikt om aan te geven of een bericht humoristisch bedoeld was of niet. Grappige bedoelde berichten kregen een :-) en serieuze berichten kregen een :-( , over de jaren is het aantal emoticons stegen tot ver in de duizenden. Ze worden gebruikt voor het uitdrukken van vrijwel elke emotie, zoals: boos, blij, verdrietig of verbaasd. Ze worden veel gebruikt door jongeren, maar ook door ouderen  die hun emoties achter een bericht willen uitdrukken.

Bekende emoticons

Een grote speler in de emoticons was MSN de messenger die uitgegeven werd door Windows. Zij hadden een grote database met emoticons beschikbaar, die door middel van downloads kon worden uitgebreid. De MSN namen van de gebruikers waren veelal bezaaid met emoticons. De bekendste emoticons zijn dan ook daaruit afkomstig en werden getypt met de volgende toetscombinaties:

Artikelen

Doel van Emoticons

Emoticons worden veel gebruikt door jongeren op instant messaging programma's zoals: MSN, Skype en Facebook-Chat. Ze zijn mateloos populair en worden dagelijks met grote aantallen gebruikt, maar wat is het doel van emoticons?

Doel

Emoticons zijn ontstaan in doordat er op een hogeschool geen duidelijk onderscheid wa

Lees meer...