WhatsApp emoticons

Lees meer

Het zijn populairste sociale netwerken van dit moment, Facebook en Twitter. En ook daar zijn de emoticons aanwezig. Toch heeft het lang geduurd voordat het mogelijk was. Het is namelijk echt iets v...

Lees meer

Emoticons downloaden

Lees meer

Soorten emoticons

Hoewel er in het begin slechts twee emoticons waren, zijn er nu duizenden emoticons voor allerlei emoties. Niet alleen emoties worden uitgedrukt in emoticons, maar ook: goederen, landen en fantasie objecten worden uitgedrukt in emoticons. Ruw weg zijn er twee soorten emoticons, namelijk Westerse emoticons en Oosterse emoticons.

Westerse emoticons

Westerse emoticons zijn de grondleggers van de emoticons, zij zijn als eerste gebruikt. Om emoties toe te voegen aan een tekstbericht. Westerse emoticons worden geschreven met Latijnse  tekens. Om ze te kunnen lezen moet het hoofd gedraaid worden. Pas dan zal het gezichtje in de juiste richting staan. Om een voorbeeld te geven volgt hier de westerse emoticon van blij:  :) .

Oosterse emoticons

Oosterse emoticons zijn ontstaan na de westerse emoticons. Om deze te kunnen lezen hoeft het hoofd niet gedraaid te worden en dat onderscheid ze van de westerse emoticons. Daarbij maken oosterse symbolen veel meer gebruik van symbolen in plaats van letters. Zoals de naam al deed vermoeden zijn de oosterse symbolen minder populair in Nederland. Ook bekende messengers, zoals MSN en Facebook hanteren westerse emoticons om de plaatjes te activeren.
Om een voorbeeld te geven volgt heer de oosterse emoticon van blij: ^_^   .

Categorieën

Behalve westerse emoticons en oosterse emoticons zijn emoticons ook in te delen aan de hand van hun afbeelding. We onderscheiden hierin zeven categorieën:

  1. Uitdrukkingen: hierin worden voornamelijk emoties bedoeld: verdrietig, vrolijk.
  2. Mensen: dit kunnen zijn: bekende personen, bevolkingsgroepen eigenlijk alles wat verschillende groepen mensen van elkaar onderscheid.
  3. Karakters: dit kunnen zijn karakters uit films, fictieve figuren of vele andere soorten.
  4. Dieren: Deze categorie spreekt voor zich hierin worden alle dieren weergegeven
  5. Objecten: allerlei objecten die in het leven worden gebruikt: Auto, paraplu etc.
  6. Acties: allerlei acties die iemand kan uitvoeren: buigen, verontschuldigen of werken
  7. Diversen: hieronder vallen alle soorten die niet in bovenstaande vallen, zoals Happy Birthday of Verliefd!

Artikelen

WhatsApp emoticons

Bijna iedere Nederlander met een mobiele telefoon heeft de applicatie WhatsApp wel geïnstalleerd. Met deze app kun je communiceren met vrienden en familie. De app maakt gebruik van internet waardoor je geen extra kosten hoeft te betalen om berichten te kunnen versturen. Het is natuurlijk heel leuk om te schrijven dat je iets grappig, leu

Lees meer...

MSN emoticons

MSN ligt in Nederland ten grondslag aan de grote populariteit van de emoticon. Hoewel het netwerk inmiddels zijn populariteit verloren is, heeft het nog altijd een sterke indruk achter gelaten. Er waren een paar punten waarop msn de doelgroep echt kennis liet maken met de emoticons, hieronder zullen we de belangrijkste beschrijven.

Lees meer...

Emoticons op Social Media

Het zijn populairste sociale netwerken van dit moment, Facebook en Twitter. En ook daar zijn de emoticons aanwezig. Toch heeft het lang geduurd voordat het mogelijk was. Het is namelijk echt iets van de laatste paar jaar dat emoticons worden geaccepteerd op social media. Worden ze op beide netwerken evenveel toegepast en hoe worden deze ingev

Lees meer...