MSN emoticons

Lees meer

Emoticons worden veel gebruikt door jongeren op instant messaging programma's zoals: MSN, Skype en Facebook-Chat. Ze zijn mateloos populair en worden dagelijks met grote aantallen gebruikt, maa...

Lees meer

WhatsApp emoticons

Lees meer

Emoticons op Social Media

Het zijn populairste sociale netwerken van dit moment, Facebook en Twitter. En ook daar zijn de emoticons aanwezig. Toch heeft het lang geduurd voordat het mogelijk was. Het is namelijk echt iets van de laatste paar jaar dat emoticons worden geaccepteerd op social media. Worden ze op beide netwerken evenveel toegepast en hoe worden deze ingevoegd?

Alt-codes

Er zijn veel symbolen beschikbaar op een pc, maar een toetsenbord bied slechts toegang tot een selectie daarvan. Om die symbolen alsnog te kunnen invoegen dient de linker ALT toets te worden ingedrukt en vervolgens een nummer van de rechterkant van het toetsenbord ALT in cominatie met 1 wordt dan: ☺. Altcodes maken het mogelijk om emoticons te typen die niet uit combinaties van tekens en letters bestaan. Zij maken het mogelijk om emoticons in te voegen op netwerken waar dit anderzijds niet mogelijk is.

Twitter

Twitter biedt normaliter geen mogelijkheid tot het invoeren van emoticons, maar het is wel mogelijk! Het gebruik van emoticons is erg populair op allerlei netwerken, maar Twitter zorgde ervoor dat het invoeren van emoticons een stuk moeilijker werd. Zij hebben namelijk geen database met emoticons die ingevoerd kunnen worden.
Twitter staat het gebruik van oosterse en westerse emoticons wel toe, maar veranderd ze niet in afbeeldingen. Ook is het mogelijk om emoticons in te voegen door middel van ALT-codes.

Facebook

Facebook is een groot medium op het internet, met miljoenen gebruikers wereldwijd. Zij kozen ervoor om een eigen set met emoticons in te voegen. Deze kunnen gemakkelijk aan de post of bericht worden toegevoegd. De emoticons op facebook zijn abstract opgezet, wat betekend dat ze niet veel detail bevatten. Ze zijn echter wel erg duidelijk in hun uitdrukking.